5 tips til off season

Frisbeegolf sesongen 2019 er over, med masse gode (og dårlige) minner, kast, nye og gamle venner og så mye mer. Men for mange av oss ser vi allerede fremover til neste år, i søken på det perfekte kast på banen. Men hvordan? Her er 5 tips til hvordan du kan forberede det nå i off season

1 . Evaluer
En av de viktigste tingene man kan gjøre om man ønsker å bli bedre, er å vite hvor man er. På den måten kan du se hvilken del av spillet du bør fokusere på, for å nå de målene du har sett deg. Det jeg gjør er å sette av 15-20 min for å gå mentalt gjennom sesongen som har vært: treningen, konkurransene, jobben jeg har gjort mellom turneringer og så videre. Møtte jeg mine egne må og forventninger? Hva gjorde jeg bra? Hva kan jeg bli bedre på? Hvilken del av spillet mitt var mine styrker? Hvilken del av spillet mitt var svakheter? Dette er noen spørsmål du kan stille deg selv og notere, dette vil gi en god indikasjon på hva du har fått til og hvordan du kan forberede deg på 2020.

2. Sett deg mål
Når du nå har brukt litt tid på å finne ut hvordan sesongen har gått, bør du tenke på hvor du ønsker å være. Spilte du akkurat slik du ønsket i 2019? Herlig, fortsett med det du gjør! Ønsker du forbedringer for neste sesong? Da vil målene du setter deg vise deg veien gjennom treningen, og hjelpe deg å holde deg strukturert. Mine mål er fokusert på å styrke mine sterke sider, og hjelpe meg å fokusere på de delen av spillet mitt som jeg trenger å forbedre. Jeg setter meg et eller to hovedmål, og over tid legger jeg til, revurderer og justerer sidemål underveis.

3. Bygg opp kroppen din
Jeg regner med at du er like glad som meg i å kaste. Og det er jo ofte der mestparten av tiden er brukt i sesongen, på å kaste. Men frisbeegolf er en sport som er tøff på kroppen, og off season gir mindre vær til å kaste i, og bedre vær til å trene og bygge opp kroppen. Jeg vil på det sterkeste anbefale Disc Golf Strong, som gir deg treningsprogrammer direkte utviklet for frisbeegolf. Her får du en total treningspakke som er med på å redusere risikoen for skader, og forbereder deg på den kommende sesong. Enten du er amatør eller proff.

4 . Se fremover mot 2020
Noe av det beste med julen, er å glede seg til julen. Hvorfor ikke gjøre 2020 sesongen det samme. Du vet hvilke turneringer du har likt i år, og hvilke du har lyst til å være med på neste år. Oppdater kalenderen din med datoer eller estimerte datoer, og når påmelding starter. Jeg har samlet alt dette i en terminliste som kontinuerlig oppdateres, og som du kan se her.

5. Ha det gøy
Det er kanskje opplagt når man snakker om frisbeegolf også i off season, men det er jo en herlig tid å ha det gøy. Kanskje du skal prøve noe nytt, bli med i en putteliga, sleng deg med på innendørstreninger eller kanskje prøv ultimate? Og om du ikke har de tilbudene i nærheten av deg, så kan du alltids sjekke ut litt deilig frisbeegolf på Youtube på kanaler som SM Disc Golf, Jomez eller CCDG.

Håper disse tipsene kan komme deg til nytte, og at du bruker off season til å forberede deg på en ny, fantastisk sesong. Sees på teepad!