Hvordan spille frisbeegolf corona-sikkert

Mens all organisert trening og idrett er forbudt i Norge i disse tider, er frisbeegolf en sport som kan utøves forholdsvis trygt også i disse tider. Om man tar noen forhåndsregler for å minimere risiko for smitte, så er frisbeegolf noe som kan være viktig for mange hjemmeværende.

En av de tingene som er viktig å gjøre når man er hjemmeværende, er å få rørt seg. NHI anbefaler minimum 30 minutter daglig fysisk aktivitet, og det er mange fordeler med frisbeegolf:

  • Du er utenomhus
  • Det er variert landskap i naturen
  • Det er ikke en kontaktsport

Og spesielt det siste er viktig, da COVID-19 er et virus som spres via dråpesmitte. Det betyr at små dråper spres fra person til person, når en person smittet med COVID-19 hoster eller puster ut. Dråpene kan lande på objekter og overflater rundt seg, og på den måten smitte videre. Derfor er det veldig viktig å være nøye med hygiene og ta noen klare forhåndsregler:

  • Nummer 1 og det viktigste: vask hendene! Host i armhulen! vask hendene! Ha med en liten flaske desinfiserende i lommen, vask hendene før du drar på banen og med en gang du kommer inn fra en runde. Om noen tar på en av dine disker eller utstyr, vask det umiddelbart med desinfiserende middel.
  • Nummer 2: gå kun i små grupper av maks 3 personer, med personer du kjenner og har avklart om er symptomfri. Det aller beste er å gå alene, på den måten unngår du alle de potensielle smittefarene fra andre. Skal du gå med noen vil det anbefales å gå noen fra din egen husstand. Det er også viktig å holde god avstand til de du går med, minimum 1 meter for å unngå direkte smitte.
  • Nummer 3 følger opp nummer 2: ingen fysisk kontakt. Dette betyr ingen high fives, knoke eller noen annen form for kroppskontakt med de du går med. Bruk høylytt beundring og gode komplimenter!
  • Nummer 4: ikke rør andres utstyr. Ikke bare kan det være ny smitte fra den som kaster, men viruset kan overleve flere dager på overflater. Dette betyr ikke bare disker, men også sekk, mini osv. Faktisk vil også kurven være en potensiell smittekilde, da det er mange som bruker den og ofte kommer i fysisk kontakt med den.
  • Nummer 5: Kos deg, selv i disse tidene. Man skal ikke undervurdere den mentale effekten en runde frisbeegolf kan gi, og i disse tider der isolasjon og lite sosialt samvær er også den mentale helsen viktig å ta vare på.

Vi krysser alle fingrene for at det blir kontroll på situasjonen om ikke for lenge, og at de faregruppene som dette viruset virkelig truer etterhvert kan være litt tryggere. Inntil da kan man nyte frisbeegolfen med litt puttetrening i hagen, eller en solorund på banen eller med noen ytterst få, utvalgte andre. Med ekstra god hygiene før, under og etter runden.

Noen tips til flere som har skrevet om dette, er UDisc som har en veldig god artikkel på dette.
Kan også anbefale Parked sin artikkel på smitte fra kurv, som kan leses her.

Hold dere friske, til vi igjen sees på banen!