Tips til din første disk golf turnering

Det er ingen småsak å bestemme seg for å delta på disk golf turneringer, og sommerfuglene vokser som ofte mer og mer jo nærmere turnering man kommer. Men frykt ikke – vi har ALLE vært der, og vi forstår at det kan være skremmende. Vi som arrangerer turneringer har som mål om at alle skal ha en bra opplevelse, og som en erfaringen TD har jeg satt sammen noen tips som vil kunne bidra til å gjøre din første turnering enda litt morsommere. 

  • Kjenn reglene
    Sørg for at du er kjent med reglene for turneringen og PDGA-reglene. Les regelboken og vær oppmerksom på eventuelle spesifikke regler som turneringen kan ha. Å forstå reglene vil gjøre rundene dine mindre stressene og mer morsom. Og husk; er du i tvil, spør en gang for mye i stedet for en gang for lite!
  • Møte opp i god tid
    Det å møte opp i god tid kan være avgjørende, fordi det er ingenting som er så stressende før en runde som det å komme med dårlig tid. Så gi deg selv god tid, sjekk inn, varm opp å være på teepad i god tid før avkast. Da kan du starte turneringen så avslappet som mulig. 
  • Pakk sekken dagen før
    Om du pakker sekken dagen før, slipper du å stresse med dette på morgenen å glemme noe. Slik som den gangen jeg møtte opp uten mine puttere, som lå 50km unna banen…. Sjekk at du har alle diskene, kanskje noen ekstra plater, håndklær, vann, snacks og solkrem. 
  • Fokuser på spillet ditt
    Det er lett å bli distrahert av hva andre spillere gjør, men husk å fokusere på ditt eget spill. Ikke la et dårlig kast eller en litt kjip start påvirke tankegangen din, vær positiv å fokuser på å spille så bra du kan. Det er det eneste du kan gjøre noe med, hva andre gjør er ute av din kontroll. 
  • Vær respektfull
    Disk golf miljøet er fantastisk, og det er noe av det som gjør sporten vår så bra. Derfor er det viktig å respektere dine medspillere, de frivillige og arrangørene. Følg reglene og etiketten og vær høflig mot de rundt deg, så gjør de det samme og du kan bli «spilt bedre» gjennom positiv forsterkning!
  • Hold deg hydrert
    For å holde fokuset gjennom en lang turneringsdag, spesielt hvis du spiller flere runder, er det viktig å drikke jevnt gjennom dagen. Sørg for å ta med rikelig med vann eller sportsdrikke, for å holde deg hydrert og føle deg «on top of the game».
  • Ha det gøy
    Husk at det viktigste er å ha det gøy! Nyt opplevelsen og muligheten til å møte nye spillere, spille nye baner og forbedre spillet ditt. Enten du vinner eller taper, er du en del av et flott fellesskap som deler din kjærlighet til diskgolf.

For å oppsummere, vi vet at det vil være litt skremmende å delta på din første diskgolfturnering. Men jeg håper at disse tipsene vil gjøre deg bedre til å takle din første turnering med selvtillit. Lykke til og ha det moro!