Nordisc Tour 2023

Vi ønsker deg velkommen til Nordisc Tour 2023, Norges første amatørtour!

Etter suksessen i 2022 er Nordisc Tour tilbake i 2023, med flere turneringer, flere baner, flere klasser og enda mer moro! Målet med Nordisc Tour har fra starten vært å gi en arene der man kan utfordre og utvikle seg som spiller, gjerne som amatør, gjennom deltagelse i profesjonelt arrangerte turneringer. Dette er vi veldig glade for å kunne invitere til også i 2023!

Hvam er klare for ny tour i 2023!

Nytt av året er at touren er en amatør tour, som den første rene amatør touren i Norge.
Alle deltagere er velkomne, men alle PDGA klassene vil være amatørklasser. Det vil være 3 amatørklasser for herre, 1 for dame, 2 for junior og ikke minst 1 aldersbegrenset amatørklasse. Selv om man har PDGA klassifikasjon som “Professional” så er man velkommen i alle turneringene, så det vil ikke være noe annerledes enn vanlige turneringer annet enn klassenavnene.

Touren utvides også med 3 nye baner og turneringer, noe som er kjempe morsomt! Hovedfokuset er turneringer på baner i Oslo og omeng, og nytt av året er Langhus og Varingskollen. Dette er to baner som har fått fantastiske oppgraderinger og utvidelser i 2022 sesongen, og er to veldig gode tilskudd til touren. I tillegg skal touren også til Hestehagen i Tønsberg, en bane som seiler opp som en av de beste på Østlandet selv med en kort etableringstid.

Touren ønsker å gi tilbake til alle deltagerne så mye som mulig, og fokuset er på å lage en stor og verdifull spillerpakke som alle kan få. Det vil bli gitt ut premiering for de beste plasseringene, basert på antall deltagere, i form av gavekort. Spillerne i de enkelte turneringene samler i tillegg sammen poeng gjennom serien, og vinnerne av hver klasse vinner trofè og egen premie.

Turneringer

Syv turneringer er planlagt i touren, fire før sommeren og tre etter sommeren. Det vil bli masse frisbeeglede, nye bekjentskaper, god stemning og flere birdier gjennom 2023 sesongen!

Vi ser frem til å ønske dere velkommen til en helt ny tour, i en profesjonell innpakning med noen av de beste samarbeidspartnerne du kan tenke deg!

Klasser

Klassene er fordelt etter PDGA sine guideliner for rangering og divisjoner. Det vil ikke tillates at pro rangerte spillere deltar i amatørklassene.

 • Amatørklasser:
  • MA1 – åpen for alle spillere
  • FA1 – Recreation Woman – åpen for alle damer
  • MA3 – åpen for alle spillere opp til 900 i rating
  • MA4 – åpen for alle spillere opp til 850 i rating
  • MA40 – åpen for alle spillere 40 år eller eldre
  • MJ18 – Junior – åpen for alle spillere 18 år eller yngre
  • FJ18 – Junior jente – åpen for alle jentespillere 18 år eller ungre

Deltagere i turneringene MÅ være medlem av en forbundstilknyttet frisbeeklubb i inneværende år, PDGA medlemskapet er frivillig.

Om du ikke har en rating og lurer på hvilken klasse du skal melde deg på, anbefaler jeg deg å se på PDGA sine sider for mer info.

Påmelding og avmelding

Deltageravgiften er satt til 445,- per turnering, mens baneleie kommer i tillegg på de banene som krever dette. Juniorer betaler kun halv deltageravgift.

Ved avmelding opp til 3 uker før turnering, får man tilbakebetalt deltageravgiften minus 30,- avgift. Deretter får man tilbakebetalt 50% av deltageravgiften minus 30,- avgift inntil 1 uke før arrangemen tet. Etter dette er det ingen tilbakebetaling ved avmelding, med mindre det kan fremvises legeerklæring.

Sammenlagt

Det er de fire beste resultatene fra turneringene som er gjeldende i sammendraget, basert på NAIF sitt gjeldende poengsystem for NC og NM. Det vil deles ut en pokal til sammenlagtvinneren under en premiesermoni i den siste turneringen av touren.