Nordisc Tour 2024

Vi ønsker deg velkommen til Nordisc Tour 2024, Norges største tour!

Utviklingen av Nordisc Tour har vært enorm fra første gang i 2022, til det vi har i vente i årets tour. Nordisc Tour var første amatør tour, en tour dedikert og fokusert på amatørspillere. Og i 2024 blir det også Norges største frisbeegolf tour, med hele 10(!) turneringer på østlandet. Flere hundre spillere skal få lov til å utfolde, utvikle og utfordre seg selv på et meget variert knippe turneringer denne sesongen, takket være fantastiske sponsorer, gode samarbeidspartnere og ikke minst noen fantastiske klubber som legger tilrette for mye godt spill.

Etter suksessen i 2022 er Nordisc Tour tilbake i 2023, med flere turneringer, flere baner, flere klasser og enda mer moro! Målet med Nordisc Tour har fra starten vært å gi en arene der man kan utfordre og utvikle seg som spiller, gjerne som amatør, gjennom deltagelse i profesjonelt arrangerte turneringer. Dette er vi veldig glade for å kunne invitere til også i 2024!

Hvam er klare for ny tour i 2024!

Alle deltagere er velkomne, men alle PDGA klassene vil være amatørklasser. Det vil være 3 amatørklasser for herre, 1 for dame, 1 for junior og 1 aldersbegrenset amatørklasse. Selv om man har PDGA klassifikasjon som “Professional” så er man velkommen i alle turneringene, så det vil ikke være noe annerledes enn vanlige turneringer annet enn klassenavnene.

Hovedfokuset er turneringer på baner i Oslo og omeng, og dette året er det en ny baner i Vestfold og to i Østfold som har blitt lagt på “menyen”. I Vestfold er Lersbrygga blitt valgt ut, og stiller med en morsomt, mellom-lang bane i skog med vind som alltid er utfordrende. I Østfold er det “historisk sus” når vi skal kaste oss rundt på Høytorp, et gammelt festningsverk som byr på mye tærer, stor høydeforskjell og gode utfordringer. Til sist er det nok en skogsbane som er med på touren, når Klemetsrud står klar til å ønske oss velkommen med sine lange, tighte skogshull.

Turneringen er også i år en “trophy only”, der vinnerne i de enkelte klassene vil få trofèe. Som alltid ønsker touren å gi tilbake til så mange som mulig, derfor vil også i år spillerpakken være hovedinnsatsen for alle deltagerne. Der vil vi rette en spesiell takk til Prodigy Discs som tittelsponsor, og som virkelig leverer noen godsaker til årets tour.

Turneringer

Ti turneringer er planlagt i touren, der 8 av disse er endagsturneringer, mens turneringene i Hestehagen og Stovner vil være to-dagers turneringer. Det vil bli masse frisbeeglede, nye bekjentskaper, god stemning og flere birdier gjennom hele 2024 sesongen!

Vi ser frem til å ønske dere velkommen til en tour i profesjonell innpakning, med noen av de beste samarbeidspartnerne du kan tenke deg!

Klasser

Klassene er fordelt etter PDGA sine guideliner for rangering og divisjoner. Det vil ikke tillates at pro rangerte spillere deltar i amatørklassene.

 • Amatørklasser:
  • MA1 – åpen for alle spillere
  • FA1 – Recreation Woman – åpen for alle damer
  • MA3 – åpen for alle spillere opp til 900 i rating
  • MA4 – åpen for alle spillere opp til 850 i rating
  • MA40 – åpen for alle spillere 40 år eller eldre
  • MJ18 – Junior – åpen for alle spillere 18 år eller yngre

Deltagere i turneringene MÅ være medlem av en forbundstilknyttet frisbeeklubb i inneværende år, PDGA medlemskapet er frivillig.

Om du ikke har en rating og lurer på hvilken klasse du skal melde deg på, anbefaler jeg deg å se på PDGA sine sider for mer info.

Påmelding og avmelding

Deltageravgiften er satt til 445,- per turnering, mens baneleie kommer i tillegg på de banene som krever dette. Juniorer betaler kun halv deltageravgift.

Ved avmelding opp til 3 uker før turnering, får man tilbakebetalt deltageravgiften minus 30,- avgift. Deretter får man tilbakebetalt 50% av deltageravgiften minus 30,- avgift inntil 1 uke før arrangemen tet. Etter dette er det ingen tilbakebetaling ved avmelding, med mindre det kan fremvises legeerklæring.

Sammenlagt

Det er de fem beste resultatene fra turneringene som er gjeldende i sammendraget, basert på NAIF sitt gjeldende poengsystem for NC og NM. Det vil deles ut en pokal til sammenlagtvinneren under en premiesermoni i den siste turneringen av touren.